Projecten

Brielle Deel project 1

Projecten
23 MEI 2019
Brielle Deel project 1
UPDATE:
Inmiddels is fase 2 afgerond. Een extra terras met pergola, een extra border en een moestuinbak, maken de tuin compleet. De foto's zijn aangevuld.

Origineel:
Aan de Deel in Brielle is ons gevraagd de achtertuin in zijn geheel opnieuw aan te leggen. De bewoonster wilde geen niveauverschillen meer in haar tuin. Hierbij had zij de voorkeur aan meer straatwerk en zitgelegenheden. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er een beschoeiing diende te komen. Er moest rekening gehouden worden met het verzakken van de grond tegen de beschoeiing. Hierdoor hebben we besloten de tuin in 2 fasen aan te leggen. 
Het eerste deel is nu gereed. Het tweede deel (het achterste deel) is ingezaaid, om dit jaar geen kale vlakte te hebben. Volgend jaar wordt deze voorzien van een extra terras en beplanting. De beplanting is zo gekozen dat er jaar rond bloei is, met blad houdende hagen. Doordat we ook onderhoud mogen doen in deze tuin komen er later dit jaar meer foto's, zodat de vormen beter tot hun recht komen. 
De beschoeiing is keurig geplaatst door loonwerkbedrijf Korevaart en de schutting is geplaatst in samenwerking met collega hovenier T. den Bakker.